Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Friberg hedrades i kommunfullmäktige

Annons

Nyligen avlidne Kjell Friberg, en av socialdemokraternas förkämpar, hedrades i går i kommunfullmäktige med en stilla stund. Hederstalet över honom hölls av partikamraten och tillika fullmäktiges ordförande Karl-Erik Pettersson.

Kjell Friberg var ett känt ansikte i politiken. Han kom ursprungligen från Stockholm. Här arbetade han bland annat som gruvarbetare i Vintjärn innan han på 70-talet fick arbete som arbetsförmedlare. Hans specialområde var rehabilitering och han kände starkt för den lilla människan och alla människors lika värde.

Den känslan genomsyrade också hans politiska arbete som också startade på 70-talet. Han var en av partiets verkliga arbetsmyror som fanns till hands när något skulle göras. Överallt såg man honom antingen ilande till eller ifrån sammanträden i kommunstyrelsen och dess utskott där han var verksam sedan lång tid tillbaka.

Trots att han var hårt märkt av sjukdom fanns han med in i det sista. I höstens valrörelse var han med och drog sitt strå till stacken. Han valdes också in i det nya kommunfullmäktige där han också suttit tidigare. Men krafterna stod honom inte bi och han orkade aldrig inta sin plats i Kristinehallen.

I går vid fullmäktiges sammanträde hedrade ledamöterna Kjell Friberg med en stilla och tyst stund.

Kjell Fribergs tomma stol kommer nu att intas av partikamraten Widar Andersson.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons