Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjeld kämpar för rättvisa

Annons

Kjeld är född i Danmark, i byn Arden nära Ålborg. Till Sverige och Borlänge kom Kjeld då han var 16 år gammal. I Borlänge väntade arbete i Domnarvets järnverk, senare SSAB. Efter 35 års anställning och arbete som bland annat lagerchef blev Kjeld förtidspensionerad sedan han drabbats av hjärtbesvär.

Vid sidan av politiken som han alltid följt med stort intresse har Kjelds intressen varit schack och foboll. Schack började Kjeld spela hemma i Danmark. Det redan vid tre års ålder.

Då det gäller fotboll påpekar Kjeld att han varit en god spelare i islingby och inom korpfotboll.

Intresset för politik har Kjeld kvar, men numera är det de negativa känslorna som dominerar då han kommer in på dagens politiker.

- Jag röstar inte på något parti i dag. Det är alldeles för mycket mygel överallt. makthavarna skor sig själva, anser Kjeld.

För egen del har Kjeld valt att kämpa för rättvisan genom att ge utsatta människor stöd och råd i rättsliga processer mot bland annat inkassobyråer. Det har han som engagerad och kunnig medmänniska gjort i många år.

- Nu orkar jag inte hålla på längre. Jag ska avsluta det jag redan åtagit mig. Sedan får det räcka. Jag anser att jag gjort vad jag kunnat för dem som har det svårt, avslutar Kjeld.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons