Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindlund ratar förslag

Annons

- Skulle det här bli verklighet kommer det att få mycket stora negativa konsekvenser för Malungs kommun. Vi kommer att få ännu svårare att kunna hävda oss som en kommun med dragningskraft, tror Pär Kindlund som kommer att göra allt för att man ska stoppa förslaget.

Under de senaste åren har jourverksamheten vid helger och nätter försämrats stegvis vid vårdcentralen i exempelvis Malung. Och detta i sin tur har inneburit en försämrad trygghet för befolkningen i Malung.

I dag finns det jourläkare vid vårdcentralen i Malung vardagar mellan 17-21 och helger 12-21. Det nya tjänstemannaförslaget kommer att innebära att det blir drastiska förändringar och försämringar. Det föreslås nämligen att all läkarjour efter klockan 17 ska hänvisas till Mora lasarett. Och samtidigt kommer också läkarna att hänvisas till Mora för jourtjänstgöring.

- Det här kommer att drabba Malung som etableringsort och de som har tankar att etablera sig i Malung kanske väljer en annan ort på grund av den "nedmontering" av sjukvården som sker hela tiden och samtidigt inverkar på människors trygghet, säger Pär Kindlund.

- Det här kommer bland annat att skapa svårigheter för allergiker, äldre personer, handikappade och akut sjuka som kommer att få det mycket svårare om det här nya förslaget införs, säger Kindlund.

Centerpartisten Pär Kindlund menar också att frågor av den här digniteten inte får behandlas som tjänstemannaärenden då det har så stor betydelse för ett samhälle utan här bör också kommunen vara involverad och påverka hur man ser på det hela.

- Här får man besked om det här den så kallade "bakvägen" och det tycker jag är både förkastligt och bedrövligt, säger Pär Kindlund och hans bestämda åsikt om tjänstemannaförslaget är kort och gott:

Se till att det hamnar så fort som möjligt i papperskorgen där det hör hemma.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons