Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindlund omvald som centerledare

Annons

Malungs kommunkrets av centerpartiet har haft sitt årsmöte som hölls i Sälens skola.

Vid årsmötet omvaldes Pär Kindlund som ordförande och omval var det också av vice ordföranden Tore Eriksson och av ledamöterna Per-Eric Aarnseth och Margaretha Eriksson, samt nyval av Ann-Louise Eklund och Bengt-Göran Augustsson.

En fråga som diskuterades vid mötet var frågan om 3 G-master. Det har på vissa håll blivit starka reaktioner mot att det ska sättas upp master och centern anser att det är viktigt att man tar hänsyn till de lokala förutsättningarna då det gäller utbyggnad av masterna. Centern anser att det inte är de verkliga strålningssiffrorna som är det viktigaste utan vad människor tror och är rädda för. Är man rädd för strålningen är det rädslan i sig som kan vara lika farlig för individen som själva faran med strålningen.

Årsmötet inleddes annars med att skolchefen i Malungs kommun Britt Stig Arvidsson berättade om skolan och barnomsorgen i Sälen. I och med att Sälen expanderar blir det fler och fler barn och det gör att det finns platsbrist inom barnomsorgen i Sälen och det kommer att behövas fler platser. Britt Stig Arvidsson berättade också om de planer som finns att flytta det alpina skidgymnasiet till Sälen och vad det kommer att kräva för nya lokaliteter och boende.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons