Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kina tiger ihjäl klimatrapport

Annons

Kommunisternas partiorgan och resten av den kinesiska pressen tiger ihjäl FN:s klimatrapport, som fick stor uppmärksamhet runtom världen.

Rapporten med förslag på hur växthuseffekten ska kunna hejdas hamnade på förstasidan till lördagens China Daily, en engelskspråkig tidning som riktas till en utländsk publik. Däremot skrev inte det styrande kommunistpartiets organ Folkets dagblad en rad om saken.

Bland de stora kinesiskspråkiga tidningarna var det bara en, Pekings ungdomsblad, som tog upp rapporten, men då bara i en liten notis på sidan tio. Notisen kom från den officiella nyhetsbyrån Xinhua. Samma notis publicerades också på några av de större nyhetsportalerna.

FN-rapporten presenterades vid en konferens i Thailands huvudstad Bangkok, där Kina in i det sista försökte tona ned de åtgärder som krävs för att minska den globala uppvärmningen. Även om en rad förhållandevis billiga insatser räknas upp, fruktar Kinas statsledning att den stora ekonomiska tillväxten ska dämpas.

Vintern i Kina har varit den mildaste i mannaminne på många håll, vilket kan tyda på att Kina redan drabbas av växthuseffekten.

TT

Mer läsning

Annons