Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickoff i svettfabriken

Annons

- Jag älskar Bodyattack, det är bitande roligt. Det är ett koordinations- och styrkepass i högt tempo till peppande musik. Man längtar till varje pass i veckan.

Det sade Pernilla Engh när hon tillsammans med 30 andra rödblommiga människor kom ut från rackethallen vid Lorensbergaskolan på lördagen.

Hon såg sådär härligt genomvarm och lycklig ut (som får andra med kärleksvolanger runt midjan att bli avundsjuka). Tre gånger i veckan går Pernilla Engh på Bodyattack.

Jaana Mikkilä var en av de andra transpirerande människorna som genomförde det timlånga passet och som konstaterade:

- Svettigt. Jättekul, men det var svårt att koordinera rörelserna, sade Jaana.

Ett tiotal herrar hade också tagit tillfället i akt och provat något av de under dagen kostnadsfria passen. Bland herrarna var det styrkepasset med skivstänger och vikter, Bodypump, och konditionspasset med kick- och slagkombinationer, Bodycombat, som lockade flest.

Till styrkepasset och till konditionspasset med step-bräda, Bodystep, krävdes redskap så till dessa var det ett begränsat antal deltagare.

Dagens sista pass, Bodybalance, var något lugnare än de tidigare passen och innebar yogaliknande övningar till mindre intensiv musik. Lena Heldt-Strandberg och Kristina Hoxell var instruktörer under passet.

Instruktörerna Emanuela Sundell och Åsa Hjalmarsson satt efteråt och kollade kaloriräknarna på sina handleder efter dagens slut.

- Jag har bränt på mitt pass, 873 kcal på en timme, sade Åsa Hjalmarsson om Bodyattack.

- I dag har flera stycken kommit och kört två-tre pass, folk som är helt nya.

-Det är duktigt att orka, sade Emanuela Sundell som själv orkat med tre pass och förbrukat 1 000 kcal.

Jessica Lööv, Nina Tysk och Anna Kleback instruerade också under dagens fem olika pass.

Efter superlördagen kunde Gymmix räkna in sex helt nya medlemmar och totalt blev det drygt 120 personer som tog tillfället i akt att börja träningsåret med en rivstart.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons