Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KF satsar stort i Borlänge

Annons

Coop Forum vid Korsgården har från 1997 stadigt ökat sin omsättning. Bara under förra året ökade man säljvolymen med 19 procent till 305 miljoner.

Chefen Mats Johansson har fina siffror att visa upp när han länge stött på om en utbyggnad.

- Vi är väldigt trångbodda i dag och det här är känns som en riktig satsning, säger han.

Vid presentationen visades en tänkt ritning över området. Första etappen blir nybyggnation på mark som redan ägs av Coop eller av kommunen.

Den resterande marken ägs av Vägverket och någon diskussion med dessa har inte tagits än.

Coop Forum och Coop Power som i dag finns vid Korsgården behöver båda större ytor men det kommer att finnas plats för fler aktörer som passar in.

- Vi ska inte plocka kunder i centrum eller av Kupolen eller ICA. För oss handlar det om volymhandel, säger Rogert Johansson.

Med volymhandel menar han bland annat möbler, sport och fritid men troligen kommer någon annan utomstående kedja också att finnas inom området. Totalt kan det bli 15-20 olika butiker.

Innan planerna fästes på papper gjordes en marknadsundersökning av RSD AB i Stockholm som visade att Borlänge och Korsgården kan ha ett upptagningsområde på cirka 270 000 människor.

- Borlänge är en stark köpstad och den här satsningen gör staden ännu starkare och attraktivare. Handel föder handel, säger Anders Ekwall på RSD AB.

För kommunalrådet var det tredje gången på kort tid som han kunde meddela att det görs satsningar i Borlänge.

- Det är mycket positivt när man visar ett så stort investeringsintresse för Borlänge. Det kommer alla i kommunen till del, även centrum, säger Peter Hult-qvist.

I går eftermiddag träffade han representanter för småföretagarna och centrumföreningen och de är däremot inte odelat positiva till satsningen.

- Nej, visst finns det en oro, det får man förstå. Vi hade i alla fall en diskussion som mynnade ut i att vi ska ha ett möte.

- På detta möte ska vi resonera fram en plattform för centrum. Vad behöver göras, parkeringar, trafiklösningar. Allt ska diskuteras, säger Peter Hultqvist.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons