Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerztin överklagar beslut

Annons

Kerztin Hedström är besviken. Hon känner sig överkörd av myndigheterna. Som tidningen tidigare har berättat damp ett påminnelsebrev ned i Kerztins brevlåda. I brevet stod att hon hade en skatteskuld på 60 kronor.

- Jag visste att jag inte hade varit i Stockholm, men eftersom det handlar om en skatt blev jag tvungen att betala summan ändå, berättar Kerztin.

Kerztin Hedström åkte till närmaste pressbyrå som ligger i Borlänge så att hon kunde få ut en kvittens och en specifikation som visar när hon skulle ha kört igenom tullarna.

Men de aktuella datumen stod Kerztins bil i garaget med trasig drivknut.

- Jag kontaktade Vägverket och Skatteverket för att få pengarna tillbaka och det har varit väldigt krångligt. Jag ville få tillgång till fotona på bilen, men det var först helt omöjligt och Vägverkets kundtjänst sa tvärnej.

När Kerztin Hedström till slut fick tag på bilderna genom Fordonsskatteenheten i Örebro visade det sig att det var en annan bil som hade registrerats och att registreringsnumret visserligen liknande Kerztins, men hade en annorlunda bokstavskombination.

- Jag tycker att det är oroväckande att kamerorna läser av fel och att systemet är så oerhört luddigt för hur man ska gå tillväga om man blir feldebiterad. Det finns säkert många andra som råkar ut för samma sak, men som inte orkar bråka med myndigheterna, säger Kerztin.

Kerztin har nu fått tillbaka pengarna som hon betalat in för trängselavgiften, men hon har inte fått någon ersättning för resan till och från Borlänge. Beslutet har hon nu överklagat till länsrätten.

-Det är inte pengarna det handlar om, utan för mig är det viktigt att den lilla enskilda människan inte körs över av en stor myndighet.

Nu inväntar Kerztin Hedström länsrättens beslut.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons