Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin slår en bro till Nya Zeeland

Annons

Kerstin Dofs bor i Christchurch, landets tredje största stad, och arbetar som lärare i en skola, Christchurch Polytechnic Institute of Technology, CPIT.

CPIT är en stor skola med omkring 7 000 elever. Många av programmen liknar de som Älvdalens Utbildningscentrum har, till exempel hotell- och restaurang, turismutbildningar, friluftsliv, äventyrsturism och industriprogram.

För två år sedan besöktes Älvdalens Utbildningscentrum av CPIT:s ansvarige för internationaliseringsfrågor, Jenny Garing och för några veckor sedan besökte Ing-Marie Bergman och Magnus Johansson den Nyazeeländska skolan.

Förutom besök på de olika gemensamma programmen och diskussioner med skolledning hann de också med en rundtur i trakterna.

Nästa steg i arbetet blir att den internationaliseringsansvarige på CPIT kommer till Älvdalen för att bekanta sig med Älvdalen och skolan här.

Därefter ska skolan i Älvdalen försöka ordna finansiering så att ett par elever från Älvdalen får åka till Nya Zeeland redan i sommar.

Kerstin Dofs och hennes familj är inte de enda älvdalingarna på Nya Zeeland. Där bor också Kristin Graf och Monica Walker, med sina familjer, samt Sel Börje Andersson från Åsen, med sin hustru Bronwen.

Dessa två driver företaget Swedish Body Therapi Team och sysslar bland annat med kiropraktik, massage, akupunktur och homeopati.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons