Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin älskar "sitt" Dalarna

Annons

Hon föddes på gården Kvarnholen i Venjan. Gården äger hon numera tillsammans med sina två bröder. I Venjan växte hon upp, gick i en trivsam, liten B-skola, som hade två årskurser i varje klass. Vid 14 års ålder gick familjens flyttlass till Tillberga utanför Västerås. I Västerås fortsatte skolgången vid Rudbeckianska gymnasiet.

Efter avlagd socionomexamen 1975 i Örebro återkom dalkullan till Dalarna för en kort tids arbete inom kriminalvården, innan hon för ett par år lämnade Sverige och arbetade inom den norska kriminalvården i Fredriksstad.

Kerstin kom till socialförvaltningen i Borlänge 1977 och arbetade där med det mesta inom socialtjänstens ansvarsområde.

Hon arbetade från 1982 främst med familjehemsvård för barn och ungdomar.

1990 blev Kerstin erbjuden anställning på Stiftelsen Dalahem i Falun och hon erbjöds och övertog ledaransvaret 1994. Hon har sedan dess med stort engagemang, och kunskap lett Stiftelsen Dalahems arbete för att utveckla metoder och arbetssätt för hur en adekvat familjehemsvård kan utföras.

Kerstin har efter socionomutbildningen vidareutbildat sig inom psykodrama, sociometri och gruppsykoterapi och går för närvarande fortbildning inom området för att erhålla ledarcertificat.

Kerstins stora fritidsintressena är golf, som hon spelar med framgång i Falun/Borlänge GK med på Aspeboda, tuffa pass på Friskis och svettis, skogspromenader och fisketurer i Venjans rogivande natur och långa resor till främmande länder.

Kerstin reste under tidigt 1980-tal på spännande och utvecklande långresor som "back -packer" till sydostasien och Australien. Ett intresse som maken Ulf delar och som lett till fortsatt "back-packer"-resande under 1990-talet och planering för nya resor i framtiden.

Kerstin älskar "sitt" Dalarna och samtidigt älskar hon att "vidga sina horisonter" - så följaktligen blev det en i Dalarna boende hallänning, Ulf, som hon gifte sig med.

Kerstin firar födelsedagen med släkt och vänner i Borlänge.

Mer läsning

Annons