Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Keohane till Bellmanafton

Annons

Jovisst blir det Bellmanafton på Roths Äng även i sommar.

19 juni närmare bestämt.

Vad som ytterligare är bestämt är att Maria Keohane kommer tillbaka i ensemblen efter några års frånvaro.

- Det är verkligen kul att hon vill, och hinner, ställa upp, så uppbokad som hon är numera, noterar Jari Antell, eldsjälen bakom arrangemanget och idégivare en gång i tiden.

Det var dryga dussinet år sedan Antell och hans litterärt intresserade vänner gav sin första Bellmanafton, en fortsättning på en succéartad föreställning, med skaldens verk, som spelades av elever vid Högbergsskolan på Aveny.

Redan från början blev den informella samvaron på Roths Äng en succé, ett obligatoriskt inslag i årsprogrammet hos humanistiska föreningen och en tradition som man inte gärna överger.

Besättningen har varierat genom åren. Aktörer har kommit och gått men kvar genom alla år har Jari Antell själv varit som självklar centralgestalt i sammanhanget.

I år består ensemblen av fyra personer, varav Antell och Keohane är två. Jörgen Engström är en tredje.

- Genom hans musikaliska idéer har föreställningen fått ett annat utseende jämfört med tidigare, säger Jari Antell som ännu inte har klartecken från ensemblens fjärde namn.

En sak är dock säker; om inte vädergudarna bestämmer sig för att jäklas lär inte den ringlande kön med kylbox - och fällstolsfolk bli kortare än vanligt.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons