Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenya nästa!

Annons

Att de möts i Kenyas huvudstad Nairobi beror på att FN:s miljökontor ligger där.

För Amanda Gordon Sundén, Hanna Persson och Anders Mankler började det hela när de deltog i Framtidsskeppet 2002. Som en fortsättning på det spelade deras dramagrupp teater på Faluns mellanstadier.

Nu ska de sätta ihop en pjäs som förmodligen ska handla om relationer, FN:s barnkonvention och tonårsvardag.

Daniel Tanse kom med på resan genom att skriva en vinnande miljöuppsats om avveckling av kärnkraften. Han går humanvetarprogrammet och siktar på att skaffa underlag för en etisk undersökning, att ta reda på vad som är viktigt för några kenyaner, och jämföra med svenskar.

Hur förbereder man sig för en resa till Kenya? Jo, sprutorna är tagna. Anders har dessutom en lärare som kommer från Kenya. Hon har berättat för gruppen. De kommer att möta en mycket annorlunda verklighet.

- Man får tänka på att de inte har lika mycket pengar som vi, säger Hanna Persson.

Totalt åker 25-30 ungdomar från Sverige. Att så stor andel kommer från Falun beror på att engagemanget för FN:s miljöarbete länge varit stort i Dalarna. Med på resan följer också de ledarna Anders Sundvall, Susanne Rosén, Lisbeth Mankler och Kerstin Bryske Persson.

Den 12 november är det dags att dra söderut. Ungdomarna funderar redan på hur de ska använda sina upplevelser när de kommer hem.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons