Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta gör hotellrum av lägenheter i Grönalid

Annons

Jörgen Israelsson som är förvaltningschef på Vansbrohem är glad åt att bli av med tomma lägenheter.

- Det här har funnits med i våra planer sedan Kenta började hyra lägenheter av oss, berättar han.

Kenta Nilsson som driver campingen började med att hyra några av lägenheterna på Björkvägen för två år sedan. Efterhand har han tagit över flera. Den affär som nu är på gång omfattar sex huskroppar med 17 lägenheter. Det finns boende i fem av lägenheterna och de får bo kvar där, resterande tolv lägenheter hyr Kenta ut till turister och resande.

Lättast att hyra ut är det förstås då det är stora evenemang här, som Vansbrosimningen, Pepes cup, rallyt och skidtävlingar. Men det kommer resande och turister varje vecka. Natten till tisdagen var sex av lägenheterna uthyrda.

Just nu är onsdags- och lördagsnätterna bäst. Då kommer många som är på väg upp till fjällen och sover över i Vansbro.

- Tänk om vi kunde göra någonting med Hunflen, funderar han.

Nu har han en familj från södra Sverige som är här för att åka skidor. De bor hos Kenta, men åker till Säfsen på dagarna eftersom Hunflen inte har öppet då.

Kenta förklarar att han har bra samarbete med värdshuset Flottaren. Då de bytte möbler på Flottaren köpte Kenta de gamla möblerna för att möblera sina lägenheter.

55-årige Kenta Nilsson föddes i Stockholm men bodde några år i Järna och gick första klass i Nordanåkers skola innan det bar i väg till Stockholm igen. 1976 kom han tillbaka och drev en bilfirma. Sedan blev det blomsterhandel innan han omskolade sig till kock. Som sådan har han arbetat på Flottaren. Han arrenderar campingen och kompletterar den verksamheten med lägenhetshotellet.

- Jag behöver fyra till fem år på mig för att få riktig fart på uthyrningsverksamheten, säger han.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons