Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneths uteblivna svar

Annons

I FK redovisar "våra" riksdagsmän hur de kommer att rösta i ledningsrättsfrågan, alla utom Kenneth Johansson (c).

Den nya lagen kommer att frånta markägaren rätten att säga nej till uppförande av master på sin mark. Jordbrukets nedläggning och landsbygdens utveckling kräver nya friska företagsidéer.

Lantbrukare ser bland annat turism och friluftsliv som möjliga alternativa utkomstkällor. Det finns också ett behov av rekreation i lugn naturnära miljö för vår alltmer stressade befolkning.

En 70 meter hög mast med verksamhet som är mycket omdiskuterad är sannolikt inget gynnsamt inslag för serviceinriktade verksamheter. 3G-utbyggnaden som är grundorsaken till lagändringen, är bara början på en utveckling vi vet väldigt lite om men likväl kommer att omfattas av lagen. Vilken mastutbyggnad kommer att krävas för framtida mobilsystem? 4G, 5G och 6G är under utveckling.

Väljer du Kenneth, som ivrar för landsbygdens fortlevnad, att säkra markägarens möjligheter att i fri konkurrens utveckla sina idéer eller föredrar du att med lagens hjälp gynna en företagssektor framför andra?

Du vet också att i din egen hembygd finns ett starkt motstånd mot mastetableringar. Är det därför du fördrar att inte redovisa din ståndpunkt?

Demokrati innebär att folkviljan ska styra. Därför är det viktigt att våra politiker visar var de står.

Kenneth, hur tänker du rösta?

Göran Svärdström,

markägare och företagare

i Aspeboda

Mer läsning

Annons