Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth svarar igen

Annons

Svar till Göran Svärdström, 14 juni

Göran Svärdström frågar hur jag röstar i riksdagen om ledningsrättslagen. Jag har tidigare försökt besvara

frågan, men tydligen inte varit tillräckligt tydlig.

Ärendet har nu behandlats av riksdagen. Av partierna gav s, m, fp och kd regeringen sitt fulla stöd. V och mp gick emot regeringens förslag. Härutöver fanns yrkanden från enskilda ledamöter.

Centerpartiet presenterade ett eget förslag (reservation nr 6), som tyvärr röstades ner. Jag röstade således för centerpartiets reservation. Vårt förslag innebär att vi accepterar en ändring av ledningsrättslagen. Tekniken går framåt och vi måste kunna ge bra förutsättningar för tillväxt och utveckling i hela landet.

Ett ökat samarbete mellan operatörer, där de i högre grad samutnyttjar master, bör ge ekonomiska och även miljömässiga vinster. Men, och det är viktigt, centerpartiet anser att innan den nya lagen tas i bruk så ska även den av regeringen, och på centerpartiets initiativ, begärda översynen av exproprieringslagen vara klar och antagen av riksdagen. Här regleras markägares ersättningar och

rättigheter. Centerpartiet värnar för sin del äganderätten mycket starkt.

Jag och centerpartiet tar diskussionen om strålningsrisker på stort allvar. Försiktighetsprincipen ska vara gällande och vi kräver ökade resurser för forskning på området.

Kenneth Johansson (c)

riksdagsledamot, Aspeboda

Lösningen

Kan vi skattebetalare få svar på detta? Vad är lösningen på Dalarnas problem enligt landstingsledningen? Ni har talat om, att det inte är att låta Dalarna "bli ett försökslän till ett nytt familjeläkarsystem".

Vi väntar med spänning på Er lösning.

Akinom Skogfält

Mer läsning

Annons