Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kekke" om ungdomsfrågorna

Annons

- Vi kunde ha lyssnat på ungdomsrådets vädjan om att inrätta en ungdomskonsulenttjänst och en ungdoms- och fritidsnämnd. Men den borgerliga majoriteten sade nej, en borgerlig majoritet som inkluderar folkpartiet. Hade vi haft folkpartiet med oss vid beslutet hade det i dag varit klubbat och klart att den nya nämnden kunde inrättats

- Vi vet mycket väl var kommunalrådet Jonny Jones, c, står i frågan. Det gjorde han tydligt klart för oss då han vid kommunfullmäktigesammanträdet hänvisade till att "se konsekvenserna". Jones menade att en ny nämnd skulle innebära alldeles för stora kostnader och dessutom skulle man behöva anpassa resten av nämnderna efter samma princip. "Om bara ungdomar ska sitta i en ungdomsnämnd ska bara äldre sitta i äldrenämnden och bara lärare sitta i utbildningsnämnden", menade Jones.

- Och som jag har uppfattat Rättviks kommunpolitiska ordning så dansar den borgerliga majoriteten glatt efter Jonny Jones pipa. Men man kan ju hoppas att jag har fel.

- Nu är ungdomsrådet i Rättvik nedlagt. Droppen som fick bägaren att rinna över var de negativa besluten vid senaste kommunfullmäktige. Och de besluten hade folkpartiet del i.

Därför hoppas jag att vi kan räkna med partiets stöd inför höstens beslut när frågan om en ungdoms- och fritidsnämnd behandlas igen, säger "Kekke" Paulsson i en kommentar.

Mer läsning

Annons