Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kejsarens" nya budget (del2)

Annons

Allt detta är resultatet av löntagarpolitiken och ett totalt oförstånd om vad som bör och måste göras. Man måste återgå till att tillverka produkter och varor som behövs här i Sverige och på marknaden och som tillverkas av små och stora företag som kan sysselsätta folk även om de blir lortiga om händerna. Det finns ingen annan lösning och det enda hindret är löntagarpolitiken.

Vi är en industrination och kan inte leva på att ha industrin ute i andra länder på grund av löneläget. Arbetsmarknadens struktur måste radikalt ändras så att folket i Sverige får sysselsättning och inkomst av realvärdeskapande arbete och de som envisas med att leva på att ha roligt, hobbysysselsättning, idrott och rockfestivaler kan flytta utomlands där det finns tillräckligt med dumskallar för att finansiera deras verksamhet. Här går det inte.

Regeringen har totalt tappat greppet om ekonomin och sin egen politik. Om de gamla arbetarkämparna visste att partiordföranden placerar sina pengar lika som höjdarna inom företagar världen skulle de vända sig i sina gravar.

Det är orimligt att vi måste importera cyklar, vattenkokare och hushållsartiklar för att vi inte kan tillverka dem till ett acceptabelt pris och med allt tal om solidaritet, borde arbetarna kunna ägna en liten tanke åt sysselsättningen när de köper förnödenheter.

Till sist vill jag protestera mot att Birger Hansson blandar ihop mej med ideellt löskefolk som LO:s ordförande och Aftonbladets redaktion.

Fotnot: Del 1 av denna insändare publicerades i gårdagens tidning.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons