Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Keen Hue

Annons

Redan under det glada 70-talet drog Vansbrogruppen Keen Hue sina första hårdrockriff och fick traktens småflickor att tjuta framför ungdomsgårdarnas scener. I dag har dessa småflickor växt upp till stadgade tonårsmödrar och en ny generation har tagit över framför scenen där Keen Hue fortfarande står, men nu med tillnamnet, under cover.

I dag finns ingen av de ursprungliga medlemmarna kvar i bandet men det är ändå inga nybörjare som tagit över. Både gitarristen Stefan Morén och basisten Kent Jansson började i bandet redan i början av 1980-talet medan sångaren, Börje Lindström, och trummisen Christer Persson kom in i bilden för något år sedan.

I slutet av 80-talet var Keen Hue bandet som alltid var "nära" det stora genombrottet. Bandet skrev sitt eget material och gav ut två skivor, Ogre King och Juicy Fruit Lucy, som fick fin kritik i hårdrockskretsar. Beundrarpost från världens alla hörn strömmade in och en sökning på gruppnamnet via Internet visar att plattorna fortfarande finns att beställa i både England, USA och Japan.

Det stora genombrottet uteblev dock, medlemmarna flyttade åt olika håll och för tio år sedan blev bandet lagt i malpåse.

- Jag tror att vi alltid kom lite "för sent", säger Kent medan Stefans teori är att låtarna helt enkelt var för svaga.

Stefan och Kent fortsatte att trubadura på egen hand men för något år sedan kände de att det åter var dags att väcka liv i bandet.

Hårdrockskarriär-drömmarna fick ändå stanna i malpåsen och istället blev bandets inriktning rockig cover-partymusik under namnet Keen Hue Under cover.

- Än i dag kommer det fram folk och önskar våra gamla hård-rocklåtar och det kan kännas lite pinsamt att vi inte ens kan dom i dag, säger Stefan.

Bandet har hittills mest hållit till i Falun-Borlängregionen men hoppas att kunna slå sig in i den hårda coverbands-konkurrensen i fjällvärlden.

- Vi brukar spela ett par gånger i månaden men jag skulle gärna se att det blev lite mer, säger Börje.

Under förra veckan var Keen Hue under cover Dalaradions svängrumsartister vilket innebar att deras platta spelades dagligen i Dalaradion. Kanske kan det leda till ännu ett lyft för det snart 25-åriga bandet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons