Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kebabkött kasserades efter miljö-granskning

Annons

Häromkvällen fick Maxim pizzeria besök av personal från miljökontoret. Verksamheten inspekterades, vilket resulterade i 14 anmärkningar.

Underhållet av lokalen behöver förbättras och synpunkter framkom även på kebabhanteringen.

Den hade förvarats i rumstemperatur i mellan åtta och tio timmar och måste kasseras.

Kemikalier förvarades i ett torrförråd tillsammans med livsmedel, vilket inte är tillåtet.

Rökning förekom i lokalerna. Dessutom listas en rad andra brister.

Exempelvis att användning av disktrasor inte är godtagbart, då bakterier lätt växer till sig i en disktrasa.

Ett uppföljande besök ska göras av miljökontoret.

Även Höganäs restaurang har inspekterats, här noterades fem olika brister. Bland annat krävs bättre rutiner för nedkylning.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons