Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd vill ha trappa till gångtunnel

Annons

"En av de mest olycksdrabbade ställen i kommunen är korsningen i Järna centrum mellan Riksväg 71 och vägen mot Nordanåker. Den gång- och cykelväg som finns i tunnel under Riksvägen är mycket bra, men används inte av alla.

Särskilt är det många av de som förflyttar sig mellan Järna centrum och Flygfältsvägen som inte använder vägen under Riksvägen.

En orsak till det är att det är en omväg att ta sig ända till Säljevägen för att komma vidare", skriver Torsten Larsson i sin motion. Han skriver även att "För att fler skall använda gång- och cykelvägen under Riksvägen föreslår jag att en trappa med viloplan, eventuellt också en cykelväg, iordningställs från Nordanåkersvägen där Flygfältsvägen kommer ut och mot nedfarten till tunneln. Förhoppningsvis skall denna åtgärd leda till att fler använder gång- och cykelvägen under Riksvägen och att den olycksdrabbade korsningen blir mindre olycksdrabbad i framtiden".

Korsningen har varit mycket olycksdrabbad och läget, med en lång raksträcka åt båda hållen, gör att trafiken ofta håller betydligt högre fart än de 70 kilometer som gäller vid korsningen.

Torsten Larsson föreslår nu kommunfullmäktige att ge tekniska nämnden i uppdrag att utföra åtgärderna invid gångtunneln.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons