Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd vill arbeta för bättre tågförbindelser med Mora

Annons

Kristdemokraterna i Mora har haft årsmöte och omvalt Berndt Martinsson som ordförande. Övriga i styrelsen är Ulla Rombo, vice ordförande, Britt-Inger Olsson, kassör samt ledamöterna Birgitta Sacrédeus, Eije Sandén, Carin Påhls och Sven-Erik Larsson.

Planingenjören Anders Romson gästade årsmötet och presenterade de framtida planerna för Strandenområdet med tänkt evenemangshall, resecentrum med mera.

Årsmötet betonade i ett uttalande vikten av att Siljans-kommunerna gemensamt arbetar för bättre tågkommunikationer med fler direkttåg till och från regionen, exempelvis genom gemensamma uppvaktningar.

- Det pratas så mycket om flyget, men för vanliga människors plånböcker är det tåg som gäller, säger Ulla Rombo.

- Det måste också bli en samordning mellan de olika aktörerna på marknaden vad gäller biljetterna. Åker jag med Tågkompaniet en sträcka och med SJ resten blir det dyrare än om jag enbart skulle ha åkt med en aktör, säger Rombo.

Hon har personligen upplevt att tvingas åka med fyra olika tåg på så pass kort sträcka som från Mora till Norrköping.

I kristdemokraternas verksamhetsberättelse framgår att det gångna året varit omskakande och föränderligt på flera plan, på global nivå med terroristdåd och naturkatastrofer.

Politiskt har också förändringens vindar blåst, både på riksnivå och på lokal nivå. Kristdemokraterna valde Göran Hägglund till ny partiledare.

På kommunal nivå i Mora ingick kristdemokraterna sedan förra valet i en fyrpartikoalition tillsammans med centern, moderaterna och folkpartiet. Ett samarbete som centern bröt i höstas genom att istället ingå koalition med socialdemokraterna.

- Vår nya roll blir nu att driva en konstruktiv oppositionspolitik och lyfta fram våra hjärtefrågor på ett friare sätt än tidigare. Vi ska fortsätta att ha ett gott samarbete med moderaterna och folkpartiet och även de övriga i oppositionen.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons