Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd-utspel mot nya koalitionen

Annons

- I Mora hjälper centern i stället till att göra länet ännu "rödare". Jag förväntar mig därför att centern i Dalarna gör någon ansträngning för att försöka ställa till rätta detta i Mora, om man menar allvar med den borgerliga alliansen, säger Ulrik Lindgren.

Centerpartiets distriktsordförande i Dalarna, Bertil Daniels, tänker dock inte försöka få sina partikamrater i Mora att backa.

- Har man enats mellan centern och socialdemokraterna och centern tror att detta är en framkomligare väg i politiken för Moras bästa, är det säkert rätt bedömning av dem. Jag är pragmatiker själv, säger Bertil Daniels.

Daniels har "fullt förtroende" för centern i Mora och partiets beslut att göra ett "brejk" i samarbetet med moderater, kristdemokrater och folkpartister.

- Det har ju gnisslat dem emellan, säger Bertil Daniels, som tror att "gnisslet" i den tidigare borgerliga koalitionen är en fråga om personkemi.

Ulrik Lindgren anser att en "skilsmässa" av vad sort den vara må, först måste kommuniceras mellan parterna.

- Om en part anser sig tvungen att skiljas, ska den parten åtminstone ge den andra en chans. I det här fallet lämnade centern ett besked till sina koalitionspartier en och en halv timme före en presskonferens, utan varsel. Det gavs därmed ingen förhandlingstid alls, säger Ulrik Lindgren.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons