Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd säger nej till nytt kulturhus

Annons

- Under rådande ekonomiska situation är vi inom kd inte beredda att gå till köp nu, säger Berndt Martinsson.

De osäkerhetsfaktorer som finns i dagens pressade ekonomiska läge, med sparpaket inom skolan och den sociala sektorn, har bidragit till kristdemokraternas ställningstagande.

- Skola, vård och omsorg är våra baskompetenser i kommunen. Då känns det inte rätt att reflektera över ett nytt kulturhus, säger Berndt Martinsson, som inte tror på någon annan, billigare prislapp än den som presenterats.

Kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c) säger att det kom som en överraskning för honom när Berndt Martinsson meddelade kd:s beslut tidigare i veckan och tycker nog att kd kunnat vänta med att ta ställning tills de ekonomiska konsekvenserna är färdiganalyserade.

- Jag tycker att det är en brist på politiskt mod och en svaghet om frågor ska spreta åt alla håll innan de analyserats färdigt, säger Lars Matsson-Frost, som påpekar att centern fick 15 mandat av väljarna i senaste valet.

- De övriga fick inte samma mandat från väljarna.

Lars Matsson-Frost beklagar att människor i dag "inte har politiskt mod i dialogen med Moraborna utan ändrar ett ställningstagande så snart det blir jobbigt att argumentera för en viss sak"

Inom moderaterna är åsikterna delade i kulturhusfrågan, medan folkpartiet är positivt inställt till ett köp. Inom oppositionen, det vill säga socialdemokraterna och vänstern, är meningarna delade, men det lutar åt ett nej till köp.

Årsmöte med centerkvinnor

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons