Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd i Leksand utmanar regeringen

Annons

Familjeminister Berit Andnor har skrivit en artikel som ligger på regeringens hemsida. Den handlar om "Familjepolitik för alla - och inte bara för dem som har råd".

Hon beskriver socialdemokraternas politik som den politik som har lyckats skapa bra förutsättningar både för barnen och båda föräldrarna, genom att satsa på föräldraförsäkring, förskola och barnbidrag. Detta har enligt henne skyddat barnen från att växa upp i familjer där man bland annat konserverar könsroller.

Har socialdemokratin lyckats? Nej!

Socialdemokraterna, om något parti, konserverar ett enda möns-ter om hur barn ska växa upp. De vill att barnen ska tillbringa sin mesta tid på institution under de första åren.

Alla organisationer, som arbetar med barns behov och rättigheter, lämnar rapporter i annan riktning än regeringen förespråkar.

Varför blundar socialdemokraterna inför alla dessa rapporter?

Kristdemokraterna i Leksand har tillsammans med övriga borgerliga partier tagit initiativet till en motion om att tillskriva regeringen om att få bli försökskommun på att få införa ett ekonomiskt alternativ för de föräldrar som själva vill sköta sin barn- omsorg.

Kommer regeringen att våga låta några kommuner få pröva modellen där vårdnadsbidrag ges till varje barn och föräldrarna tilllåts välja barnomsorgsform?

Kristdemokraterna i Leksand utmanar regeringen att våga låta föräldrarna ta eget ansvar för sina barn!

Robin Malm,

Bengt Park,

Britt Marie Laurell,

Margareta Hegarty,

Ingalill Matsson,

Frida Park,

Kenneth Hjalmarsson

Mer läsning

Annons