Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katthemmet flyttas till Munkbo skola

Annons

Tidningen har tidigare berättat om att tekniska kontoret i slutet på 2006 sade upp katthemsverksamheten i lägenheten på Hovslagaregatan. Motivet var att socialförvaltningens ökade behov av korttidsboenden.

Tekniska utskottets ordförande/kommunalrådet Leif Nilsson lovade att katthemmets små gäster inte skulle köras ut i kylan. Han instämde också i de uppskattande och berömmande orden från främst miljöskyddet som under årens lopp med tacksamhet konstaterat att föreningen Bergslagskatten med Carina Berg i spetsen gör en stor samhällsinsats på katthemmet och genom de årliga kastreringskampanjerna.

Lokalerna i källaren på Munkbo skola pekades ut som ett alternativ. Att utrymmena inte var lämpliga i nuvarande skick slog miljöinspektören Bo Jernberg fast när han tittade på lokalerna tillsammans med Carina Berg.

Han gjorde en rad anteckningar och noterade bland annat bristen på ventilation, golv och väggar som är lätta att rengöra, behovet av en toalett för dem som vistas vid katthemmet, elledningar som måste täckas för, belysning och en del annat.

Anteckningarna lämnade han vidare till fastighetschefen Lennart Levin som enligt Jernberg påpekade att det inte var några problem att uppfylla djurskyddskraven.

Sedan blev det tyst. Med ett par veckor kvar till det årsskiftet då katthemmet formellt sett var bostadslöst kunde Leif Nilsson inte lämna några konkreta besked om hur det skulle bli.

Hos Carina Berg fanns det fortfarande en viss förhoppning om att man skulle få stanna i lägenheten som betraktats som ett bättre alternativ än källaren i Munkbo. Hon har dock nämnt att bara de erbjudna lokalerna blir ändamålsenliga så är det okej för hennes del.

Den 20 december drämdes dock utskottets klubba i bordet. Därmed fastställdes också prislappen för åtgärderna i Munkbo: 50 000 kronor.

- Jobben beställdes redan före jul, meddelar tekniske chefen P-O Dahlström.

Han kan däremot inte svara på exakt när arbetet startar:

- Men det är ett prioriterat jobb så jag räknar med att det kommer igång under den närmaste tiden.

P-O Dahlström menar också att det inte är frågan om något större projektet, och ska vara ganska snabbt avklarat.

För miljöinspektören kommer beskedet om beslutet som en överraskning.

- Jag har visserligen varit ledig över helgerna. Men något mer konkret än det Lennart Levin svarade mig när jag överlämnade mina anteckningar från inspektionen i Munkbo har jag inte sett eller hört.

P-O Dahlström säger dock i en kommentar till tidningen att miljöskyddet godkänt de åtgärder som man tänkt vidta för att uppfylla kraven.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons