Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattflicka utan adress

Annons

- Det är en jättekelen och rar liten katt, som behandlats för sina skador och mår bra i dag, säger veterinär Linnéa Köhler på Falu djursjukhus.

Tyvärr saknar katten öronmärkning, och är inte heller anmäld försvunnen hos polisen. I sökandet efter ägaren har sjukhuset också lagt ut bild på katten på sin hemsida, men även det utan resultat.

- Alla utekatter borde vara öronmärkta för att snabbt kunna identifieras vid olyckshändelser, säger Linnéa Köhler.

I Falun står det också i kommunens allmänna lokala föreskrifter att en katt som vistas utomhus ska vara öronmärkt eller försedd med halsband med ägarens namn, adress och telefonnummer.

- Den bästa försäkring du kan ge din katt är att öronmärka den och se till att den kommer med i kattregistret hos Svenska Kennelklubben, förklarar Lotta Köhler.

Då har du möjlighet att få tillbaka katten var i landet den än försvinner och dessutom snabbt få veta om den kommit till skada.

- Det kan vara livsavgörande och kostar heller inte mycket att öronmärka sin katt. Framför allt inte om den tatueras i örat i samband med kastrering, vilket numera görs redan från sex månaders ålder.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons