Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katter räddades ur brinnande hus

Annons

Då hade också brandvarnaren i hallen börjat tjuta. Katterna Roger och Rocky såg hon ingenstans och hela huset började snabbt att rökfyllas.

- Jag försökte ringa brandkåren men telefonen fungerade inte. Då sprang jag ut ur huset och ringde från min mobiltelefon.

Grannarna vaknade också på en gång och kom springande med en brandsläckare som de försökte släcka elden med. De lyckades också dra fram en vattenslang och tog sig in i huset, men då brann det så häftigt att de tvingades tillbaka av röken och hettan.

Några poliser som kom till platsen strax före räddningstjänsten försökte också släcka branden med en handbrandsläckare. Men även de tvingades ge upp.

Nästan i samma stund som räddningstjänsten kom fram till huset slog stora lågor ut från sovrummet. Det var då stor risk att elden skulle spridas till andra delar av huset, men man lyckades snabbt få branden under kontroll.

Katterna hittades av rökdykarna, mer eller mindre livlösa.

- Jag trodde katterna var döda när de kom ut med dem, säger Anitas make Kjell Wahrén.

Men de kvicknade till efter 10-15 minuter - efter det att ambulanspersonalen gett dem syrgas och hjärtmassage.

Smällen förbryllar. Anita hade tv:n på i sovrummet, så kanske var det den som började brinna.

- Vi hade precis renoverat köket, säger Anita, som trots allt verkar kunna ta alla de materiella skadorna med jämnmod - bara katterna klarar sig.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons