Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten Ebba har kommit hem

Annons

Ebbas öde har engagerat massor av Björbobor och tidningsläsare.

I mitten av maj inträffade en våldsam singelolycka på riksväg 71 väster om Björbo. Personbilen totalförstördes och tre personer fördes i ambulans till Falu lasarett. I bilen färdades också en hund, som kördes till veterinär, och en katt, som tog sig ur sin transportbur och sprang till skogs.

När alla gett upp hoppet om att återfinna katten dök den upp och gjorde sig hemmastadd hos Karin Eljans i Björbobyn.

- Det är en trevlig katt och vi kommer bra överens, men det är klart att hon ska hem till sin familj, sade Karin när tidningen hälsade på i slutet av juli.

Sedan dess har hon med hjälp av kattens matte Siv Hjelm och djurvännen Mona Larsson i Björbo arbetat för att få hem Ebba. Efter diverse turer kom katten på onsdagen hem till sin matte, sin lillmatte och sin bästis.

- Ebba, som är sex år, är uppväxt med den tioåriga hunden Nicki och de blev jätteglada när de återförenades. Och Siv var överlycklig över att återse sin katt, berättar Mona Larsson, som genom en veckotidnings försorg fick flyga till Luleå med Ebba.

- Katten var väldigt lugn under större delen av färden. När vi bytte plan på Arlanda blev hon lite nervös, men det är inte att undra på med tanke på vad hon varit med om, fortsätter Mona.

Trots att hennes familj bytt bostadsort sedan olyckan inträffade gick det inte att ta miste på att Ebba kände sig hemma hos matte, lillmatte och Nikki.

- Det känns skönt att hon återförenats med sin familj, tycker Mona, som tvingades kämpa med sin egen flygrädsla för att historien skulle få ett lyckligt slut.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons