Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katoliker vill parkera

Annons

För ett år sedan infördes parkeringsförbud på Daljunkaregatan. Nu har den katolska församlingen överklagat beslutet till länsstyrelsen.

Församlingen vill ha ett antal markerade p-platser längs gatan eftersom många medlemmar är äldre och handikappade och har svårt att ta sig från befintliga parkeringplatser till kyrkan.

Anledningen att förbudet infördes är att boende klagade på en stökig parkeringssituation längs gatan.

Gatu- och parkstyrelsen vidhåller att ett förbud behövs. Gatan är trång och det är viktigt att utryckningsfordon kommer fram till Daljunkaregården.

Från hösten 2005 ska även Mjuka linjen trafikera sträckan.

Fortkörning

i Aspeboda

u Vägen vid Sörbo är småkurvig och kuperad. Bybor har begärt att Vägverket sänker hastigheten från 70 till 50 kilometer i timmen förbi byn.

Under de senaste tio åren har byn mellan Aspeboda och Vassbo växt, med fler som bor permanent och fler barn. Bilister som inte håller hastighetsbegränsningarna upplevs som ett problem, och det är speciellt tätt mellan bilarna sommartid när golfbanan är välbesökt.

Trafiknämnden i Falun behandlade ärendet på tisdagen och politikerna håller med tjänstemännen som granskat sträckan. De anser att det finns flera liknande byar längs väg 850. Därför bör Vägverket granska hela sträckan och få till en bra helhetslösning.

Kvinna lindrigt skadad i trafikolycka

Klockan var strax efter 16 då lastbilen gjorde en otillåten vänstersväng och bilen körde in i den bakifrån. Enligt vakthavande befäl fördes en kvinna till Falu lasarett med lindriga skador.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons