Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastade sambon i vägg

Annons

När Falu tingsrätt på onsdagen meddelade sin dom klarade sig mannen med särskild behandlingsplan och skyddstillsyn. I sin dom säger tingsrätten att om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i fem månader ha dömts ut.

36-åringen har under åren 2003-2004 på olika platser uppsåtligen tillfogat sin tidigare sambo smärtor och skador. Detta genom att vid ett tillfälle kasta henne i en vägg. Han har även slagit henne i ansiktet vid ett par tillfällen.

Vid ett tillfälle körde han bil i hög fart med sambon som passagerare. Han uttalade då hot om att han skulle köra ihjäl henne. Mannen har även via telefon hotat kvinnan med att komma hem till hennes bostad och slå sig in i lägenheten med en yxa.

När det gäller det grova rattfylleriet har han erkänt att han bara ville försvinna och ta livet av sig. En civil polisbil upptäckte 36-åringen när han i hög fart passera rött ljus.

Farten var enligt polismannen uppe i 100 km/timmen in mot Lyviken. Polisbilen signalerade med signal och blåljus mot bilföraren med denne reagerade inte.

Färden gick sedan upp mot Högbergsgatan förbi Grand där mycket folk fanns i farten. En tur på fel sida om refugen blev det medan polisen försökte att få stopp på mannen genom att köra på honom i sidan. Polismannen ansåg att 36-åringens färd var livsfarlig.

Vid området kring gamla Folkparken lyckades äntligen polismannen få stopp på den bortflyende bilen. Han kunde snabbt konstatera att föraren var kraftigt berusad. Det visade sig finnas 1,41 promille i blodet.

36-åringen minns inte hur fort han körde eller att han körde mot rött ljus. När han väl stoppades tänkte han "Herregud vad har jag gjort".

Mannen är tidigare ostraffad och har fast arbete. Han har genomgått behandling för sina alkoholproblem och ändrad livsföring. 36-åringen är nu villig att fortsätta behandlingen. Tingsrätten nöjde sig därför med skyddstillsyn och särskild behandlingsplan.

Om denna missköts kommer fem månaders fängelse att bli en direkt följd av detta skriver tingsrätten i sin dom.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons