Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassörbråket fortsätter

Annons

Tidningen kunde i torsdags i förra veckan berätta att hela styrelsen i Mockfjärds vägsamfällighet avgår vid årsmötet i dag. Orsaken är bland annat att revisorerna inte ger styrelsen ansvarsfrihet eftersom den inte följt stadgar och konstituerat sig på ett riktigt sätt.

Förre kassören Astrid Dahlgren är en av dem som hamnat i blåsväder ordentligt i samband med revisorernas kritik. Vid förra årsmötet avgick hon och lämnade över till den nya kassören Jenny Björklund. Revisorerna kritiserar det faktum att Astrid Dahlgren inte lämnat över ordentligt till den nya kassören och att hon dessutom fortsatt att betala ut kassörsarvode till sig själv trots att hon formellt sett inte längre var med i styrelsen. Astrid Dahlgren själv är bestört över att bli utpekad.

- Den nya kassören visade inget intresse för att ta över efter mig. Hon hörde inte av sig för att få några uppgifter och jag kunde inte stå och se på när redovisningen inte sköttes. Hela styrelsen var medveten om det här och på ett extrainsatt möte bestämdes det att jag skulle fortsätta att sköta bokföringen verksamhetsåret ut. Problemet var att inget protokoll skrevs då, säger hon.

Anledningen till att Astrid Dahlgren fortsatt betala ut kassörs- arvode till sig själv är just den, att det bestämdes att hon skulle ta huvudansvaret för bokföringen året ut, anser hon.

- Först skrev jag upp de timmar jag arbetade med överlämning till nya kassören men när det beslutades att jag skulle fortsätta året ut gick jag över till att betala ut kassörsarvode som tidigare. Det handlar inte om att jag fått ut mer pengar utan om att jag kallat det fel formellt, säger Astrid Lindgren.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons