Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassaskåpskupp i Sälen

Annons

Inbrottet och kuppen upptäcktes vid sjutiden på onsdagsmorgonen då anställda kom till hotellet. Tjuvarna har också försökt att bryta upp ytterligare utrymmen men misslyckats med detta.

Tjuvarna stal cigaretter i restaurangen och en projektor i nattklubben.

Polisen har säkrat en del spår på brottsplatsen men det finns i dagsläget ingen misstänkt. Polisen är mycket angelägen om att om att den som sett någon misstänkt vid Hotell Bügelhof eller vid Sälfjällstorget hör av sig till polisen.Det har tidigare i vinter varit flera kupper i Sälenområdet och ännu har ingen av dessa klarats upp.

Tre tidigare kupper mot skidshopar som skedde tidigare i vintras på kort tid och där kläder till sexsiffriga belopp stals är ouppklarade.

Inbrottet i Hotell Bügelhof kan ha utförts av tjuvar som varit väl lokaliserade i området. Kassaskåpet som öppnats har inte sprängts utan man har brutit upp det. Liknande kassaskåpsstölder har också skett i bland annat Malungs ishall tidigare i vintras.

Det kan tyda på att det finns kriminella som har viss anknytning till Malungsområdet som finns med i bilden endera som de som utfört brotten eller som har varit medhjälpare på något sätt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons