Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassaservice läggs ned

Annons

När tidningen kontaktar Tomas Djupenström befinner han sig på Karnevalen i Avesta med sina barn. Han är den som tillsammans med sin personal på Ica-Supermarket, förser Långshytteborna med den service som Posten tidigare hade.
Han känner inte till nedläggningsplanerna, och blir följdaktligen också upprörd, dels över att få beskedet från media, dels över själva nedläggningshotet.
- Men jag kan inte kommentera saken innan jag fått mer information, säger han. Men du kan skriva som jag sade, att en nedläggning är en katastrof för Långshyttan och en katastrof för butiken.
Men han tillägger att han inte är helt förvånad över beskedet eftersom han i stort tycker att Svensk kasseservice tärt på kundernas tålamod med bland annat avgiftshöjningar och försämrad service.
Svensk kassaservice områdeschef Alf Bakken förklarar att det är dåligt kundunderlag som ligger bakom nedläggningen.
- Det är förstås tråkigt för orter där det blir på det här viset. Men det är så ytterst få kunder som besöker oss i Långshyttan, säger han.
- Det beror mycket på var man har sitt jobb, där man jobbar uträttar man också sina ärenden.
För att slippa åka in till Hedemora för att göra sina kassaärenden kommer kunden i stället att erbjudas beställar- och lantbrevbärarservice.
- Det betyder att kunderna kan ringa till lantbrevbäraren som kommer och hjälper till med bland annat in- och utbetalningar, säger Bakken.
Det ökade kortanvändandet är en av orsakerna till att lönsamheten försämrats menar han. Det är också ett bruk som stiger i åldrarna och som innebär att behovet av personlig service i kassa minskar stadigt.
- Du vet själv hur det är när du handlar med kort, och expediten frågar om du vill du ha på summan eller... På så vis kan du alltid ha lite fickpengar på dig utan att behöva hämta ut i kassa, säger Alf Bakken.
Nästa vecka ska Tomas Djupenström träffa Alf Bakken för att få ytterligare information om nedläggningen som kommer att ske någon gång under senhösten.
Svensk kassaservice lägger dessutom att lägga ned sin verksamhet i Krylbo.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons