Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksnatt i tältet

Annons

Midsommar med Touringklubb-en. I 35 år har den funnits och alltsedan början av 70-talet har man haft årliga träffar. I år är femte året man förlagt träffen till midsommar och på så sätt slår två flugor i en smäll. Ett arrangemang som under den gångna helgen lockat inte mindre än 230 deltagare, vädret till trots.

Det är fest i dagarna tre, eller kanske fyra. De första fantasterna anlände redan på torsdagskvällen till Tourings klubbstuga i Islingby, slog upp sina tält och lite senare även ölen.

Trots att det intas alkoholhaltiga drycker när cyklarna ställts åt sidan har man aldrig haft något stök, bråk eller påhälsning av polis under alla år. Stämningen känns hjärtlig och man satsar på att göra det till en familjefest. För barnen finns ponnyridning, hoppborg, tv-spel och egen tipspromenad, och de springer glatt omkring bland skinnställsklädda knuttar och spättor.

Även de vuxna kan delta i diverse tävlingar, den allra populäraste verkar vara ljudtävlingen på lördag eftermiddag där motorcykeln med bästa ljud koras.

- Man ska ju ha skinn på sig när man åker, fast kanske inte så lite.

Ett och annat skämt kunde höras bland åskådarna längs vägen när 22-åriga Sara från Fagersta susade förbi på sin gula VTR 1000 - i bara underkläderna.

För första pris krävdes dock lite mer än en snygg utrustning. I ett lugnt tempo körde Janne Karlsson upp sin Kawasaki 600 framför åskådarna och brände däck som ett extra showelement. Men det som gjorde det var den hemgjorda ljudförstärkaren. I släptåg på en vagn.

När Janne mottagit sin pokal

korades även största klubb, äldsta deltagare och längsta färdsträcka innan kvällens stafettävlingar, grillning och dans tog vid. Kanske var det tur att den enda aktivitet som planerats inför söndagen var att få upp tältpinnarna ur marken.

CECILIA HELLBERG

Mer läsning

Annons