Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek straffar inte

Annons

När prästen predikar om Guds kärlek till oss alla och förlåtelsens välsignelse så kokar dubbelmoralens kittel över. Bibeln säger älska din nästa. Det är dags att avlägsna flisan ur sitt eget öga innan man försöker ta bort bjälken ur sin broders.

Jag lämnade en frikyrkoförsamling därför att min tro och mitt sätt att utöva min kärlek till Gud inte stämde överens med kyrkans. Efter massor av både mejl och samtal med präster och prelater kom jag fram till att det vore oetiskt av mig att stanna kvar i kyrkan när jag inte delar dennas uppfattning.

Jag är en anhängare av kärlek inte av en fruktad Gud som ska straffa mig för att jag valt min egen väg. Att Gud straffar är en skrämseltaktik för att få veka och svaga till kyrkans bänkar, översitteri av kyrkans män att de skulle stå närmare Gud än sin församling.

Vi står alla lika nära Gud oavsett vilken livsstil vi har.

De avvikande ska bli hänvisade till ett brinnande helvete för att vi inte lever efter en förlegad röd liten bok. Bibeln är tvetydig.

På ena sidan älskas du på nästa ska du få ditt straff i underjordens eviga brinnande värme.

Kom ihåg att Gud är oändlig kärlek och kärlek straffar inte. Höjden av trångsynthet och förlegad fördömelse var när en kristen bekant tog avstånd från mig för att jag inte trodde på samma sätt som vederbörande.

En varm eloge till kyrkans ungdom i Hedemora som släpper in människor i sina hjärtan oavsett läggning eller hudfärg. Så handlar en äkta kristen. Något att ta efter för er gamla stofiler som inte kommit ur 1800-talet.

HEIKE GUNNARSSON, LEKSAND

Mer läsning

Annons