Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Hedin lämnar Weda Skog

Annons

"Organisationen avser att ersätta den nuvarande WEDA-organisationen som planeras upphöra inom AB Karl Hedins verksamhetsområde efter genomförda MBL-förhandlingar" skriver företaget i ett pressmeddelande

Med den nya organisationen vill AB Karl Hedin starkare profilera sitt eget varumärke i det område man anskaffar råvara. Den nya organisationen innebär också ett tätare och mer direkt samarbete mellan råvaruförsörjningen och de egna sågverken.

Genom att överta ett tjugotal av WEDA:s virkesköpare skapas en egen inköpsorganisationerna i regionen.

Förutom råvaruinköpen planerar AB Karl Hedins råvaruorganisation att tillhandahålla alla de tjänster som en skogsägare kan förvänta sig, såsom slutavverkning, gallring, skogsvård, skogsbruksplaner och skogsbränslen.

Inom AB Karl Hedins verksamhetsområde berörs direkt cirka 2500 skogsägare.

"Vår ambition är att vi med den nya organisationen på ett bättre sätt ska kunna svara upp mot våra industriers behov, vilket också kommer att gynna den enskilde skogsägaren genom fler specialsortiment som ger ett bättre netto i skogsbruket", säger vd Fredrik Nilsson, AB Karl Hedin Sågverk.

"Med en egen inköpsorganisation kommer vi närmare skogsägaren och får på så sätt möjlighet att säkerställa kvaliteten ytterligare. Detta känns dessutom väldigt naturligt när vi i koncernen rymmer hela kedjan från skog till färdig produkt och vill erbjuda kunderna något som vi verkligen står för."

AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks- och handelskoncern med verksamhet i Mellansverige och Estland. Företaget grundades under 1900-talets början och har idag cirka 700 anställda och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor.

I Dalarna-Härjedalen-Hälsingland däremot finner Bergkvist-Insjön AB och Moelven Industrier ASA det lämpligt att fortsätta samarbetet om råvaruanskaffningen eftersom sågverken ligger geografiskt nära varandra och hämtar sin råvara från samma område. Samarbetet planeras därför att ske i ett nytt gemensamt inköpsbolag under namnet Weda Skog AB.

Moelven Timber AS som också ingått i Wedaskog består av tolv sågverk, ett hyvleri och en komponentfabrik. Produktionsenheterna ligger i Mellansverige och sydöstra Norge. Bergkvist-Insjön är ett av Sveriges största familjeägda sågverksföretag. Huvuddelen av verksamheten finns vid sågverket i Insjön, med ett 150-tal anställda.

Mer läsning

Annons