Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Erik forskar gärna efter släktfakta

Annons

Karl-Erik som är född och uppväxt i Hedemora utexaminerades 1951 som elektroingenjör vid Högre Tekniska läroverket i Örebro.

Tiden därefter var Karl-Erik inkallad vid Flygvapnets skola som luftbevakningsingenjör. Under nästkommande fyra år var han anställd som montageingenjör vid Flygvapnets Luftbevakningsavdelning i Stockholm. Sedan arbetade han fram till 1960 som ingenjör på Norrlandskraft i Stockholm.

Karl-Erik gifte sig 1956 med sin Maj-Britt. De fick tre barn.

1960 flyttade familjen till Grängesberg där Karl-Erik började som kraftplaneringsingenjör inom Grängesbergsbolagen.

Under flera år var Karl Erik varit aktiv inom SIF och mellan 1970-1978 verkade han bland annat som styrelseledamot i koncernstyrelsen för Gränges.

1978 utnämndes Nergård till produktionschef på Gränges Kraft.

Under 1980-talet började Karl Erik att engagera sig politiskt och har sedan dess haft otaliga politiska uppdag för moderaterna inom Ludvika kommun. Han har också verkat inom flera föreningar och förbund och haft styrelseuppdrag alltifrån inom banker, kraft- och vattenregleringsföretag, Medborgarskolan till Hagge Golfklubb, Frimurarföreningen och olika hembygdsföreningar.

Karl-Eriks fritidsintressen är främst att vara tillsammans med familjen. Han tycker också om att vistas i fritidshuset som finns i Hedemora där han får tillfälle att bygga på huset och fiska.

Ett annat intresse är släktforskning, något som Karl Erik har ägnat sig åt i mer än 40 år.

Han tycker också om att spela golf och att resa både inom och utanför Sverige. Karl-Erik är även intresserad av fotografering och förevigar gärna såväl sin familj som de platser han besöker på deras gemensamma resor.

Mer läsning

Annons