Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karins pop slår i Norge

Annons

Redan innan första singeln är släppt på riktigt spelas hon för fullt i norska radions P3.

- Jag har hört låten flera gånger i radion, det är jättekul! Speciellt som singeln inte ens har släppts än. Den kommer nu på torsdag, berättar Karin Park.

- Radion hade kommit över en samlings-cd med band som ska vara med och spela på festivalen "Bylarm" i Trondheim. Där fanns min låt "Fill it up" med och den gick nästan direkt upp radions A-lista. Det betyder att den spelas maximalt antal gånger på ett dygn, fortsätter Karin.

Bandet som Karin spelar med består av Anders Bitustøyl på bas, Øystein Bergsvik trummor, Taral Jensen, keyboard och Geir Luedy, gitarr. Karin själv sjunger och spelar gitarr.

Det är Karin som skriver allt material, både text och musik och hon har beskrivits som en blandning av Björk och Cardigans.

- Det passar väldigt fint. Jag har fått många olika beskrivningar av min musik, men det är den bästa!

Karin Park är född och uppvuxen i Djura i en musikalisk familj. Själv spelade hon piano och tvärflöjt när hon var liten. Gitarren kom in senare i bilden. Hon började läsa på mediaprogrammet i Borlänge, men hoppade av och flyttade till Stockholm för att gå på musikgymnasium istället.

För fem år sedan kom hon till Norge.

- Jag hamnade här av en slump och skulle egentligen inte bli kvar någon längre tid. Jag har försörjt mig på att jobba som bartender men har hela tiden spelat i olika band. Jag har alltid vetat att jag skulle hålla på med musik på heltid.

Strax före jul sade Karin upp sig som bartender och om några veckor kommer sex stycken stora engelska skivbolag, bland andra Universal, till Oslo för att lyssna och kanske skriva kontrakt. Ett internationellt genombrott är nära.

- Ja, det är nära, men ändå långt borta. Det är mycket som ska ordnas innan allt är klart. Bland annat ska tjocka böcker av kontrakt gås igenom.

När får vi se och höra dig här hemma i Leksand?

- Kanske till sommaren. Jag har kontakt med några arrangörer och förhoppningsvis går allt i lås, avslutar Karin Park.

Faktaruta:fakta | Karin Park

Ålder: 24 år

Bor: I Bergen, Norge

Uppväxt: I Djura

Yrke: Artist

Hobby: Fiske, helst torsk och makrill

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons