Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin stolt ny ordförande

Annons

Karin Sundh är ny ordförande för Röda Korset i Leksand, men långt ifrån ny i organisationen. Medlem blev hon redan på 1980-talet.

- Först gick jag med som stödmedlem. När jag sedan utbildade mig till ambulanssjukvårdare slutade det med att jag och min kamrat blev Röda Kors-lärare i hjärt- lungräddning, berättar Karin.

Röda Korset förknippas ofta med hjälp vid krigshärdar runt om i världen och vid naturkatastrofer.

- Visst är det så. Organisationen finns i över 150 länder och mycket av arbetet sker utanför Sverige. Men det finns också mycket att bidra med här hemma.

- I Leksand finns 536 medlemmar och intresset ökar. Förra året fick vi 28 nya och den trenden ser ut att hålla i sig även i år.

Mycket av Röda Korsets verksamhet i Leksand består av flinka fingrar som stickar och syr hjälppaket och som ordnar insamlingar och försäljningar. Man ordnar också bingo på servicehusen och har hand om kioskvagnen på Limsjögården och även på Tibble inom kort.

Ett 30-tal personer är aktiva medlemmar, de allra flesta lite äldre.

- Det tycker jag är bra. De har massor av erfarenheter att dela med sig av och kanske tycker de också att det är trevligt att ha något att göra.

Det betyder dock inte att unga inte är välkomna.

- Absolut inte! Vi är mycket glada över att man på Leksands gymnasium bildat en Röda Korset-ungdomsgrupp, fortsätter Karin.

Dessutom finns planer på att prova nya verksamheter inom föreningen.

- Intresse finns att starta en "markörgrupp" för ungdomar. En markör finns med i olika övningar och spelar sårad. Ungdomskontoret är också intresserat av någon form av samarbete och så finns önskemål att vi ska ordna något för barnen. Det finns mycket att göra här i Leksand också. avslutar Karin Sundh med ett leende.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons