Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kårhuset blir i stadshotellet

Annons

Kårhusfrågan är nu tillbaka på ruta 1. Det var hösten år 2001 som förra oppositionsrådet Ingalill Persson gick ut och lanserade gamla stadshotellet till nytt kårhus för de trångbodda studenterna.

Det var ett förslag som rönte stark kritik från inte minst socialförvaltningen som nu bor i huset. Den skulle tvingas flytta till hotellets annex och där skulle verksamheten inte fungera bra ansåg förvaltningen och kom med en lång lista på problem.

Sedan ansåg politikerna att det skulle bli för dyrt att bygga om stadshotellet och annexet. Notan skulle sluta på runt elva miljoner kronor. Kommunens andel av årshyran skulle då bli 1 930 000 kronor. Man beslutade därför att försöka hitta alternativa lokaler.

Det visade sig inte vara så lätt. Men till slut fastnade politi-kerna för gamla posten på Trotzgatan som ett bra alter-nativ och förhandlingar in- leddes med fastighetsägaren.

Men hyran efter en ombyggnad i det huset visade sig inte bli så mycket billigare. Kommunens del av hyran efter att högskolan betalat 20 procent skulle bli 1 500 000 kronor.

I går skulle frågan avgöras.

- Och det var inte lätt för vi hade två fullgoda alternativ att välja på och det var oklart in i det sista vilket det skulle bli, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag.

Men det blev gamla stadshotellet. Ett av skälen är att kommunen äger huset. Ett annat är att det är ett karaktärshus som passar studenterna.

Resultatet av beslutet är att socialförvaltningen får flytta ut. Men det är inte säkert att det blir till annexet.

- Det finns alternativ, säger Jonny Gahnshag.

Han ser en fördel med att hitta lokaler som är stora nog att samla ihop socialförvaltningens i dag utspridda verksamheter.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons