Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kappsjöns båtklubb nysatsar

Annons

Holm- och Kappsjöarnas båtklubb står inför en nysatsning och förhoppningen är att den nya styrelsen, som valdes vid årsmötet, ska kunna få snurr på verksamheten igen.

- Men det är ju viktigt att vi också får hjälp av flera som engagerar sig. Vi behöver få in pengar och vi behöver hjälpas åt med att ordna aktiviteter, säger Göran Eriksson, som är en av de nyvalda i styrelsen.

En av klubbens viktigaste uppgifter är sjösäkerheten och att märka ut farleder och farliga grund.

- Vår viktigaste uppgift är väl att få ut bojarna i sjön tidigt på sommaren, absolut ska de vara ute före midsommar, menar Göran.

För något tiotal år sedan var klubben mer aktiv och den fina dansbanan vid Slanhällorna lockade stora skaror till sommarens fester, inte minst midsommarfirandet var väldigt populärt såväl bland sjöns båt- och stugägare som hos tillresande besökare.

Med start och mål vid Slanhällorna arrangerades i samband med klubbens årsmöte en båtorientering som lockade 65 vuxna och 13 barn att delta. De färdades i ett 30-tal farkoster. Arrangemanget gynnades av vackert sommarväder. Vinnare bland de vuxna blev Håkan Spjut och bland barnen Stina Sjögren.

Holm- och Kappsjöarna är ett ganska stort sjösystem, som sträcker sig från Sjöhusen till Tyngen och det är en sträcka på 10-15 kilometer.

- Det finns en hel del saker vi kan göra i klubben om vi bara får igång ett engagemang. Jag skulle vilja att vi kunde bygga en långbrygga vid Slanhällorna så att det blir lättare att lägga till med båtarna. Och finns det andra som har ideer och förslag så kan de gärna höra av sig till styrelsen, säger Göran Eriksson.

Ett drömprojekt för Göran, eller kanske snrare en vision, är att gräva en kanal till Glimsjön och på så vi utöka båtåkarnas möjligheter att färdas över sjösystemet.

I den till stora delar nyvalda styrelsen för båtklubben ingår ordförande Bäcke Rune Nilsson, sekreterare Marita Fyhr, kassör Mats Eklund, Emil Bengtsson, Göran Eriksson, Simon Ernstsson, Rickard Jonsson och Annette Ernstsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons