Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kaos på lasarettet"

Annons

Med anledning av artikel införd i NLT den 14 oktober som beskriver kaos på lasarettet Ludvika Norra vårdcentral, vid vaccination, vill vi som arbetsledare förklara hur och varför detta kaos kan uppstå.

Inför den väntande influensan som kommer varje år erbjuds befolkningen vaccin, och till personer över 65 år är detta gratis. Årligen vaccinerar vi på Ludvika Norra vårdcentral mellan 700-800 personer och detta sker två eftermiddagar i veckan under några få veckor på hösten. Detta genomförs utan extra resurser i form av personal i vår redan mycket hårt belastade verksamhet.

Vi har under årens lopp provat olika modeller för hur vaccinationsmottagningen ska fungera.

Vi har haft tidsbeställd mottagning, vilket innebar ytterligare väntetider för våra patienter i behov av sjukvård, i den redan hårt belastade telefonrådgivningen och i receptionen vid läkarmottagningen.

Vi har haft kösystem med nummerlappar. Det har inte heller fungerat bra då det inte respekterades av alla och oreda och irritation uppstod.

Vi har nu under tre år tillämpat nuvarande system med "Drop in". Vi informerar vid förfrågningar att köer kan uppstå till en början och att om man så föredrar komma senare under dagen eller vaccinationsperioden. Vaccin finns så det räcker till alla!

Patienter får gärna kontakta oss på vårdcentralen med sina synpunkter.

LENA TÖRNQVIST OCH ANETTE GERLSTRÖM

Mer läsning

Annons