Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos och köer i halkan

Annons

Snömassorna vräkte ner från himlen och snöröjningen hade ingen chans att hålla samtliga vägar farbara. Vid middagstid i går var många vägar i länet rejält moddiga, hala och sliriga.

Vid 13.30-tiden larmades ambulans och räddningstjänst till en olycka vid norra delen av Mellstarondellen. En holländsk långtradare hade fått sladd och touchat en personbil som var på väg norrut efter riksväg 70.

De två personerna i personbilen hade änglavakt och klarade sig utan skador. Bilen de färdades i fick framdörren avsliten och krockkudden utlöstes.

Direkt efter kollisionen vid Mellsta blev det långa köer både söder- och norrut. Polis dirigerade dock bilisterna på alternativa vägar och köerna försvann relativt snabbt.

Under dagen inträffade fler incidenter i trafiken i Borlängeområdet. I samtliga fall handlade det om avåkningar utan rapporterade personskador.

- En bil körde av i rondellen vid Akre-rondellen, men i stort har vi varit förskonade, säger Tommy Engvall vid trafikpolisen.

När det blev moddigt och snörök tog de flesta bilisterna det lugnare än vanligt. Trafikpolisen kunde konstatera att många förare körde ansvarsfullt, höll avstånd till framförvarande fordon och saktade in vid infarter till rondeller, där det sådana här gånger kan bli mycket halt.

- Tack vare det lugna tempot i trafiken har inte fler olyckor inträffat i dag. Det trots att väglaget på vissa sträckor har varit katastrofalt.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons