Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos leder mot målet

Annons

- Det är för bedrövligt nu, men det blir fint!

Klass 7E är övertygade om att alla eventuella obehag under ombyggnationen ska leda till något positivt. De kopplar av mellan två lektioner i gräset utomhus. Inne i skolan finns knappast någon bensträckarplats över just nu - 300 elever samsas i en korridor, avslöjar de.

- Men det är skönt att det händer något, även om det är ganska trångt just nu, det finns inget att göra.

Stefan Bergkvist, Alexander Lindkvist, Amadeus Björkman och Christoffer Dahlin är över-ens.

- Det är ett litet område vi har nu, men vi klarar oss.

Däremot skulle de gärna ha varit med och hjälpt till med åsikter om inredningsdetaljer och färger i sina snart ansiktslyftna lokaler, erkänner de.

- Nu är det så fult så det är inte klokt, men det blir fint, hoppas jag, utbrister Josefina Heij.

Några speciella önskemål som de hoppas få infriade?

- Nja, en bubbelpool, kanske, försöker Therese Heij med ganska mycket glimt i blicken.

Yasmin Nyström hoppas bara att skolan blir ordentligt renoverad. Ett klotterplank där man får ge uttryck för egen kreativitet vore heller inte fel, enas tjejerna medan Marcus Johansson, Dislam och Simon Brodin försäkrar att de orkar med en period av kaos, bara resultatet blir bra.

Idel positiva tongångar bland eleverna liksom i lärarkorridoren.

- Det liknar Jerusalems förstörelse just nu, men verksamheten flyter på, konstaterar Jan Svensson, lärare och samordnar för ombyggnadsprojektet. I hans bokhyllor trängs skisser och planritningar med mer vardagligt skolförknippat material.

Högstadiedelen renoveras i två etapper, där verksamheten trängs ihop i en "halva" av byggnaden medan murspadar, cementblandare och vattenpass råder över den andra.

- Första etappen ska vara klar senast till jul. Sedan har vi en vecka på oss att möblera upp och flytta över till den andra sidan, avslöjar Jan Svensson.

Att lärarrummen redan är färdigställda är en olycka som visade sig vara tursam.

- En vattenskada gjorde att de måste åtgärdas samtidigt som "Bullerbyn" - låg- och mellanstadiedelen. Men just nu känns det som om det var bra, det hade blivit lite mycket här samtidigt, kanske...

En grupp lärare träffas regelbundet och diskuterar renoveringen, för att sedan i sin tur informera elever och övriga berörda.

- Så att folk vet vad som ska hända, det är nya grejer varje vecka. Men om ett par veckor vänder det, då blir det bara bättre, hittills har det mest varit rivning och underarbete.

Den positiva attityden hos alla på Parkskolan, som verkligen längtat efter en uppfräschning, underlättar förstås för alla inblandade.

- Det är full cirkus, full snurr och totalkaos men ungarna är införstådda med hur det blir, sammanfattar Jan Svensson.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons