Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanske Norge inte var sista Sovjetstaten?

Annons

På tv har man kunnat se bilder på pampiga byggnader och bostäder som ägts och bebotts av Rysslands styrande före Sovjetunionens fall.

Det har även visats bilder på deras leverne i överflöd och lyx. Samtidigt har det ryska folket trampat runt i leran och knappt haft mat för dagen.

Min reflektion gäller nu före detta Sovjetunionen och dagens Sverige. Solidariskt ska underbetalda, oftast kvinnoyrken, inte kräva högre lön för det kan "skada" Sverige och det är fult att bo i hus vilket bestraffas med fastighetsskatt som har en tendens att hela tiden höjas. Vi ska helst åka kommunalt även om det nästan inte går i övre Norrland.

Vi som måste åka bil ska bestraffas med högre och fler skatter på drivmedel som motiveras med olika förespeglingar om att det går till miljön. Samtidigt kräver våra styrande röda högre lön och höjer sina egna löner. De åker taxi så ofta de kommer åt och nu senast, skaffar sej Göran Persson en stor gård efter att ha funderat på att överta paradvåningen efter Olof Palme.

Vad skiljer Sveriges nuvarande styrande ifrån Sovjetunionens forna styrande med deras lyxboende och luxuösa leverne och kan de anses vara ett tvärsnitt av det svenska folket som de ska representera?

Det kanske inte var Norge som var den sista Sovjetstaten när allt kommer omkring.

Emma

Mer läsning

Annons