Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kanske har bilträffen blivit för stor

Annons

Buslivet under Classic car week går inte att lösa med enbart fler poliser och böter.

- Vi måste planera det hela bättre med kommunen och arrangörerna. Under onsdagen hade vi exempelvis 30 poliser på plats. Det räckte inte. Kanske är det så att bilträffen blivit för stor. Som det var i år kan det inte få fortsätta, säger Karl-Göran Karlsson vid länspolisens operativa avdelningen.

Buslivet och trafikproblem under Classic car week överraskade polisen. Tidigare år har det varit omfattande ordningsproblem endast under helgdagarna. I år pågick ordningsstörningar under hela veckan.

- Tack vare Tällbergskommenderingen under Tällberg forum hade vi tillgång till fler poliser än vanligt. Det räddade situationen något. Klart är att något måste till, säger Karl-Göran Karlsson.

Fler poliser och böter är inte hela lösningen, menar polisledningen.

- Livet är inte så enkelt att det går att bötfälla sig ur detta. Det måste till något mer, säger han.

Vad då?

- För tidigt att säga. Men kanske har bilfesten blivit för stor. Vi måste titta på hur det hela arrangeras. Hur besökarna exempelvis bor. Vi ska ha ett möte. Klart är att det inte kan vara som det var i år. 98 procent av besökarna sköter sig. Om inte problemen klaras upp kan det bli så att de skötsamma skräms bort och "svansen" tar över. Så får det inte bli, säger Karl-Göran Karlsson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons