Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonresultat för "Fundias" ägare

Annons

Resultatet efter finansnetto steg till 115 miljoner euro från 41 miljoner euro under samma period i fjol, trots att reparationen av en masugn i finska Brahestad belastade resultatet med 25 miljoner euro. Den så kallade marknaden hade spekulerat i en vinst på 63 miljoner euro.

Resultatet drogs upp av stigande stålpriser och en god efterfrågan, vilket uppvägde stigande råvarukostnader. Bolaget spår också att priserna på den europeiska stålmarknaden kommer att stiga ytterligare något under fjärde kvartalet.

Det goda resultatet under sommaren och början av hösten förbättrar Rautaruukkis resultat till 282 miljoner euro under början av året, jämfört med 84 miljoner euro under motsvarande period i fjol.

Omsättningen var nästan 2,6 miljarder euro, jämfört med 2,2 miljarder samma tid i fjol.

Rautaruukki räknar med att försäljningen under helåret 2004 kommer att överstiga 3,4 miljarder euro, som kan jämföras med 3 miljarder i fjol. Lönsamheten kommer att ligga på ungefär samma nivå som under de nio första månaderna. Rörelsemarginalen uppgick till 12,3 procent under perioden.

Verkställande direktör Sakari Tamminen uppger att marknadsläget för stålprodukter fortsättningsvis är god till slutet av det här året.

"Den goda marknaden för stålprodukter fortsatte och priserna för både platta och långa stålprodukter fortsatte på en uppåtgående trend", skriver bolaget i sin rapport.

Långa produkter tillverkas i bland annat Smedjebacken

Divisionen Ruukki Production dit Smedjebacken hör har hittills i år tillverkat 3 367 000 ton vilket är 31 000 ton mindre än i fjol. Men då ska man ha i minnet de 135 000 ton produktionsbortfall som den 30 dagar långa reparationen av stålugnen i Brahestad medförde. Vinst och omsättningssiffror särredovisas inte för denna division.

Rautaruukkigruppens personal minskar trots de goda tiderna. I slutet av september hade stålkoncernen 12 026 anställda, 369 färre än för ett år sedan.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons