Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig lurad

Annons

Fettah Beltaci har Pizzeria Lindgården i Smedjebacken och han erbjuder kunderna hemkörning av nybakad pizza. För det ändamålet har han en Skoda Felicia från 1997.

För en tid sedan kom han på att bilen inte var besiktigad och att den skulle få körförbud den 1 april. Han fick en besiktningstid den 31 mars och lämnade in bilen på Bilmetro i Ludvika för att få ett par fel fixade, bland annat läckte den vatten och gick inte riktigt i motorn.

Dessa fel kostade cirka 1 200 kronor att få åtgärdade.

Fettah Beltaci ville även ha annat gjort och kom överens med kundmottagaren Lennart Halvars att bristerna skulle åtgärdas.

Det handlade bland annat om kamrem, fel på avgassystem, byte av drivknutsdamask, renovering och byte av bromsar bak, byte bromsklossar fram, hjullager höger bak, byte av spindelled höger fram och dessutom gjordes ett oljebyte på motorn.

- När jag hämtade bilen strax före påsk var jag övertygad om att den skulle klara en besiktning, säger Fettah Beltaci.

Men det gjorde den inte, bland annat blev det nedslag på strålkastarinställningen på höger sida och glapp i vänster spindelled, vilket krävde ytterligare reparationer och ombesiktning.

- Även killen på bilprovningen rea-gerade på att jag reparerat för så mycket pengar och ändå gick inte bilen igenom, säger Beltaci.

I den faktura han fått framgår det att det återstår en del fel att fixa. Men den fick han inte förrän efter besiktningen.

- Jag betalade inte hela reparationen när jag hämtade bilen och fick inte heller fakturan med information, säger Beltaci.

Med facit i handen skulle han aldrig ha kostat på bilen så här mycket pengar. De fel som återstår kanske kostar 10 000 kronor att åtgärda om allt ska göras.

- Även om jag tvivlar på att jag får rätt så har jag i alla fall lärt mig en dyrköpt läxa, konstaterar han.

En oberoende bilverkstad som tidningen varit i kontakt med konstaterar att med tanke på att det handlar om en märkesverkstad som gjort jobbet så är inte kostnaden orimlig för de jobb som gjorts. Den poängterar dock att samma jobb och delar hade kostat cirka 4 000 kronor mindre på en allbilverkstad.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons