Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaniner stals och plågades

Annons

Förra veckan berättade tidningen att tre kaniner, vid två tillfällen, stulits från daghemmet Grinden.

- Nu har vi fått veta att kaninerna utsatts för djurplåg-eri. Bland annat har ögonen stuckits ut på dem, berättar förskoleläraren Helena Mårtensson.

I notisen om de stulna kaninerna hade Grindens personal en önskan. Om någon visste vad som hänt, så var personalen tacksam för besked.

- Det har ringt många personer. Mest föräldrar som inte trott på det som deras barn berättat, men som insåg att det kunde ligga sanning i det hela när de såg notisen, säger en skärrad Helena Mårtensson.

Den bild som växte fram var att fyra ynglingar i åldern 14 - 18 år tagit kaninerna. De ska sedan ha utsatt dem för grovt djurplågeri. Något som de sedan skrävlat om.

- Bland annat har de stuckit ut ögonen på kaninerna och dessutom utsatt dem för djurplågeri på flera andra sätt, berättar Helena.

Daghemmet Grinden har polisanmält de fyra namngivna ynglingarna, och även gjort en anmälan till socialnämnden.

Övergrepp

i rättssak

orsa. Två personer greps på onsdagen, misstänkta för narkotikabrott. De två greps i Orsa och fick efter gripandet följa med och lämna urinprov för analys. En av de misstänkta anhölls därefter, misstänkt även för att ha gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak genom att uttala hotelser till en målsägare.

Två anhållna

för knarkbrott

MORA. Polisen i Mora är i färd med att utreda den senaste tidens stöldvåg i kommunen. För närvarande sitter två personer anhålla hos Mora-polisen, varav den ene även är misstänkt för ringa narkotikabrott. Polisen är förtegen om spaningsläget eftersom flera misstänka kan vara inblandade i härvan. Det som bland annat lett polisen på spåren är fynd av stöldgods i en bil, som tillhörde en av de anhållna. Den personen togs i onsdags kväll medan den andra tog polisen in för förhör under torsdagskvällen.

Orsayran slår ett

slag för nykterhet

ORSA. I dagarna får både föräldrar och ungdomar i Orsa ett brev från Orsayran, där de påminns om att det råder alkoholförbud i centrala Orsa - inte bara under yranonsdag-arna, utan alltid.

- Vi måste ju göra vårt för att komma tillrätta med ungdomsfylleriet, säger Janne Bäckman.

Mer läsning

Annons