Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändismatch i ishallen

Annons

Det är Sture Matsson vid Jofa i Malung som raggat ihop årets lag och han har lyckats över all förväntan. Här kan nämnas hockeyhjältar som "ryssdödaren" Göran Högosta och hockeyproffsen Dan Labraaten liksom Tomas Jonsson. Den sistnämnde en av tre svenska hockeyspelare som vunnit allt från Stanley Cup, OS-guld och VM-guld till SM-guld. Det finns också för Malungs-

publiken kända hockeynamn sedan storhetstiden i division ett som Christer Busk, Bengt Gunnarsson, Rolf Hellberg och Bo Johansson för att nämna några.

Andra kändisar blir alpina äss som Martin Hansson, Sara Fischer och Simon Ax. Andra kända ansikten som plockats in i

Jofa ALL Star Team är Kalle Moreaus, Micke "Svullo" Dubois, turistchefen i Malung, Lars Bälter, Limas kyrkoherde Arne Söderbäck och närpolischef Hans-Petter Paulsen. Ulf Jernspets, en gång i tiden Hammarbyit, finns också med, liksom Jofas vd, Johnny Martinsson, OS-tyngdlyftaren Ove Johansson och SM-mästaren på 50 kilometer skidor 1979, Erik "Malung" Gustafsson.

I det Svenska Dansbandslands-laget finns det idel stjärnor från en annan scen än hockeyn. Duktiga musiker men det finns en och annan som också har ett förflutet som hockeyspelare. Vi tänker då bland annat på Leif Holmkvist som varit målvakt i Ludvika en gång i tiden. Landslaget Tre Toner leds av Robert Muhrer från Drifters och det är också han som dragit i gång dansbandens landslag. Matchledare (domare) blir världens mest meriterade hockeydomare Dag "Daggen" Olsson.

Innan matchen kommer det också att bjudas på en hel del underhållning i ishallen med bland annat Tur Åke Lindkvist, Staffan Eklund, Anders och Lars Westerlund samt Bo "Little Boo" Johansson. Kändismatchen inleds med underhållning. I första pausen kommer Malungs slalomklubb att uppvakta Sara Fischer och Simon Ax för deras insatser i VM där båda tog medalj och det kommer också att auktioneras ut en del tröjor som kändisarna signerar. Allt till förmån för Barncancerfonden.

Och naturligtvis kommer den här festliga tillställningen att inledas med att Erica Sjöström från dansbandet Drifters sjunger den svenska nationalsången tillsammans med Little Boo.

Allt upplagt för en oförglömlig fest i Malungs ishall på söndag.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons